Online belastingadvies

 • Home
 • /
 • Online belastingadvies

Online belastingadvies voor particulieren en ondernemers

De belastingwetgeving is continue in beweging, evenals de rechtspraak (jurisprudentie). Het is daarom van belang om uw fiscale positie in orde te hebben, zodat u zo min mogelijk risico loopt op naheffingen en boetes. Een online belastingadviseur kan een uitkomst bieden.
TaxFix kijkt als online fiscalist naar uw persoonlijke situatie. Aan de hand van uw wensen en situatie kunnen wij u een passend belastingadvies bieden.

Indien gewenst kan TaxFix het aan u verstrekte belastingadvies voorleggen aan de Belastingdienst. De belastinginspecteur kan zijn mening geven over het ingenomen standpunt. Indien de Belastingdienst vooraf akkoord is biedt dit rust en zekerheid. Ook hebt u de zekerheid of het door ons afgegeven advies zijn vruchten zal afwerpen.

Online belastingadvies bij TaxFix

Belastingadvies betaalt zichzelf vrijwel altijd terug

Het verstrekken van een passend advies is maatwerk. TaxFix werkt als online fiscalist met een uurtarief. Prijsafspraken zijn vanzelfsprekend mogelijk.

Online belastingadvies voor slechts €99,50 per uur (incl. btw)

De minimale tijdsafname is 6 minuten. Dat houdt in dat uw vraag al beantwoord kan zijn vanaf €9,95. (incl. btw)

Hoe meld ik mij aan voor online belastingadvies?

Goed om te zien dat u overweegt om gebruik te maken van de dienstverlening van een van onze belastingadviseurs. Wij leggen u graag uit hoe het proces verloopt.

 1. U meldt zich aan via het contactformulier of u kiest voor een terugbelverzoek.
 2. In het formulier omschrijft u zo duidelijk mogelijk uw situatie en waarover u online belastingadvies wenst te ontvangen.
 3. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op (ook in het weekend), of in het geval van een terugbelverzoek op het door u gekozen moment.
 4. Wij bespreken met u de situatie en de mogelijkheden, en wij doen (indien gewenst) u een voorstel van de kosten.
 5. Eén van onze belastingadviseurs gaat voor u aan de slag. U ontvangt na afloop van ons een digitale versie van het online belastingadvies.

Waarom belastingadvies belangrijk is

In uw privé- of zakelijke situatie maakt u continue keuzes die financiële gevolgen kunnen hebben. Waar bijna niemand rekening mee houdt, is dat er aan keuzes meestal fiscale gevolgen aan verbonden zijn. Neemt u bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuw huis bijvoorbeeld de keuken mee in de financiering, of financiert u dit uit eigen portemonnee? In dergelijke situaties worden regelmatig beslissingen gemaakt die fiscaal anders dan (vooraf) gedacht kunnen uitpakken wegens gewijzigde regelgeving.
Op zakelijk gebied is belastingadvies zo goed als onmisbaar. Als ondernemer krijgt u relatief veel te maken met de fiscus. Om dit in goede banen te leiden is het van belang dat u een fiscalist heeft die u tijdig en juist kan informeren. Voor vragen over bijvoorbeeld de aftrekbaarheid van uw pensioenpremie, bedrijfsopvolging en andere fiscale zaken bent u bij TaxFix aan het juiste adres voor online belastingadvies.

Een belastingadviseur denkt met u mee

Een belastingadviseur (ook wel: fiscalist) zoals TaxFix is thuis in de meest recente belastingwetgeving en jurisprudentie. Omdat wij de ontwikkelingen goed in de gaten houden, kunnen wij u tijdig voorzien van passend belastingadvies. U hoeft zich niet langer bezig te houden met ingewikkelde belastingvraagstukken. Wij vertalen dit graag voor u in een fiscale strategie.

Ook voor kleine vragen

Vindt u het prettiger om zoveel mogelijk zelf uw belastingzaken te regelen? TaxFix kan u dan nog steeds van dienst zijn, mocht u ergens zelf niet uitkomen. U bent vrij om uw vragen in te sturen. Wij hanteren geen opstartkosten en u betaald per 6 minuten dat u van onze dienstverlening gebruik maakt.

Online belastingadvies ook in het weekend

Online belastingadvies maakt het mede mogelijk dat onze belastingadviseurs ook in het weekend voor u klaar staan. Stuur u vraag of verzoek in, en u krijgt (afhankelijk van de complexiteit) binnen 24 uur antwoord op uw fiscale vraagstuk.

Telefonisch belastingadvies

Voor de kleine en minder complexe vragen kunnen wij u telefonisch belastingadvies aanbieden. Dit is handig als u bijvoorbeeld een bevestiging wilt op uw eigen standpunt, of als u wenst te sparren met een belastingadviseur. U meldt zich aan middels een terugbelverzoek, en wij nemen contact met u op. Vermeld bij de aanvraag van het terugbelverzoek zoveel mogelijk informatie, zodat onze fiscalisten zich vooraf kunnen inlezen op recente ontwikkelingen inzake het onderwerp waarover u telefonisch belastingadvies wenst te ontvangen. U betaalt per 6 minuten zoals hierboven is beschreven.

online belastingadvies gesprek

Online belastingadvies voor particulieren

Geld en tijd uitgeven om belasting te betalen klinkt niet erg aantrekkelijk, hoewel investeren in een belastingadviseur of fiscalist in veel gevallen financieel voordelig is. Doordat veel mensen niet willen investeren in een belastingadviseur laten zij vaak geld liggen, of nemen zij fiscaal onjuiste beslissingen. Bij TaxFix bekijken wij gratis wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij adviseren u graag over de volgende zaken:

 • Inkomstenbelasting
  In de inkomstenbelasting zijn vaak grotere besparingen te realiseren dan vooraf gedacht. Zo kan één van onze belastingadviseurs u (bijvoorbeeld) adviseren over de opbouw van (aftrekbare) pensioenvoorzieningen, het middelen van inkomen en het besparen van belasting op box 3 vermogen.
 • Online belastingadvies bij aanschaf of verbouwing woning
  De aanschaf van de eigen woning is de afgelopen jaren op fiscaal gebied sterk veranderd. Deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat de fiscale regels voor veel mensen niet makkelijk te begrijpen zijn. Wij staan u graag te woord met al uw vragen over de aanschaf of verbouwing van uw woning en de fiscale gevolgen daarvan.
 • Estate planning
  Estate planning kan worden toegepast op de schenk- en erfbelasting. Het plannen van een schenking of erfenis kan veel belasting besparen. Dit is zelfs mogelijk zonder fysieke overdracht van vermogen. Hoe vroeger de planning wordt gestart, hoe meer voordeel er kan worden behaald. Onze fiscalist verteld u graag meer.
 • Echtscheiding
  Bij een echtscheiding worden de fiscale gevolgen vaak vergeten. Laat uw echtscheidingsconvenant controleren door ons, en wij stellen u op de hoogte middels online belastingadvies van de fiscale gevolgen.
 • Overige belastingzaken
  Maakt uw belasting gerelateerde vraag geen onderdeel uit van de hierboven genoemde punten? Dat hoeft geen probleem te zijn. Neem contact met ons op en wij bekijken graag met u de mogelijkheden.
online belastingadvies voor ondernemers

Online belastingadvies voor ondernemers

Als ondernemer krijgt u te maken met veel complexe regelgeving, zeker op fiscaal gebied. Naast dat wij u van dienst kunnen zijn met het verzorgen van uw belastingaangifte, helpen wij u ook om de aangifte zo efficiënt mogelijk in te vullen middels belastingadvies op maat. De oplevering van het belastingadvies vindt online plaats. Daarnaast ontvangt u een telefoonnummer van één van onze belastingadviseurs.

Enkele voorbeelden waarbij online belastingadvies nuttig kan zijn voor ondernemers:

 • Vaststellen van vermogensetikettering
  Als ondernemer met een eenmanszaak of VOF heeft u in sommige gevallen de keuze om een activum privé of zakelijk aan te houden. Wij bekijken samen met u wat het meest passend is in uw situatie.
 • BTW vraagstukken
  De BTW is een belastingwet apart. Zo zijn er diverse regels omtrent aftrekbaarheid en tariefbepaling. Wij geven graag antwoord op uw vraag.
 • Keuze rechtsvorm
  De eerste vraag die elke startende ondernemer zichzelf stelt is: “welke rechtsvorm zal ik kiezen?”. Vaak worden bij het maken van deze keuze de fiscale aspecten vergeten, of niet goed genoeg doorgenomen alvorens de keuze wordt gemaakt. Laat ons u adviseren bij het maken van deze keuze.
 • Fiscale afschrijving
  De fiscale afschrijving wijkt vaak af van de bedrijfseconomische. Daarnaast bestaat er ook nog de willekeurige afschrijving. Hoe zorgt u voor een fiscaal correcte afhandeling in uw administratie? Wij kunnen dit voor u uithanden nemen, of u hier nuttige tips over geven.
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  De milieu-investeringsaftrek biedt grote fiscale voordelen. Zo mag u de aangeschafte middelen die onder deze regeling vallen, fiscaal tegen een hogere waarde waarderen. Dit houdt in dat u recht hebt op meer aftrek. Het is van groot belang dat het soort activum goed wordt onderzocht alvorens u over gaat tot aanschaf. Wij zijn u graag van dienst tijdens dit proces.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek biedt voor kleine ondernemers de mogelijkheid om fiscaal extra kosten in aftrek te mogen nemen bij de aanschaf van een bedrijfsmiddel. Lees meer hierover in de informatiebank.