fbpx

Archief

  1. Home
  2. Informatiebank
  3. Inkomstenbelasting
  4. Belasting middelen

Belasting middelen

Wat is belasting middelen?

Het middelen van de belasting houdt in dat er geen belasting wordt betaald over het daadwerkelijke inkomen, maar over het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar. Dit kan veel voordeel opleveren voor personen die een sterk wisselend inkomen hebben. Dit houdt in dat men niet elk jaar hetzelfde inkomen heeft. Deze situatie komt vaak voor bij ondernemers, personen die voor het eerst gaan werken na studie en personen die voorheen een uitkering als inkomen hadden.

Vraag een gratis berekening aan

Vooraf direct weten wat u kunt besparen door gebruik te maken van belasting middelen? Vraag een gratis berekening aan. U ontvangt een overzicht met de belasting die u terug kunt krijgen, samen met een vrijblijvende offerte.

Kan iedereen gebruik maken van belasting middelen?

Nee, het is niet voor iedereen mogelijk om zijn of haar inkomen te middelen. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden aan verbonden. Eén van de belangrijkste is dat u in de afgelopen jaren belasting heeft betaald in Nederland. Daarnaast mag deze regeling alleen over de afgelopen 3 jaar worden toegepast, en niet over de jaren daarvoor. Ook gaat het middelen niet automatisch. U dient een brief te schrijven aan het belastingkantoor, inclusief uitgebreide berekening over wat u terug denkt te krijgen via deze regeling.

Is belasting middelen interessant?

Voor personen die geen sterk wisselend inkomen hebben gehad in de afgelopen 3 jaar is het niet de moeite om gebruik te maken van deze regeling. Dit komt omdat de Belastingdienst de eerste €545 niet terugbetaald. Daarnaast is het redelijk intensief werk om deze regeling bij de Belastingdienst in gang te zetten, zoals u in de vorige alinea hebt kunnen lezen.

TaxFix helpt u bij het middelen van uw belasting

Indien u wilt weten of het interessant is voor u om gebruik te maken van deze regeling, neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave. Wij bekijken aan de hand van uw situatie welke mogelijke voordelen er te behalen zijn. Ook kunnen wij u begeleiden in het contact met de Belastingdienst, en met het inzenden van de juiste stukken. U bepaalt zelf hoeveel hulp u inschakelt.

Is dit artikel nuttig?

Vergelijkbare onderwerpen