fbpx

Kosten herkeuring rijbewijs aftrekbaar

Kosten herkeuring rijbewijs aftrekbaar
Fiscaal nieuws
Kosten herkeuring rijbewijs aftrekbaar

Kosten herkeuring rijbewijs aftrekbaar

Een persoon die een beroerte heeft gehad, heeft zich naar aanleiding daarvan laten herkeuren bij het CBR voor het rijbewijs. De herkeuring voor het rijbewijs was in overleg met zijn neuroloog. De kosten van de herkeuring rijbewijs en die van de neuroloog had de persoon opgegeven als zorgkosten in zijn aangifte inkomstenbelasting 2015. De inspecteur van de Belastingdienst was het hier niet mee eens. De persoon in kwestie is in beroep gegaan bij de rechtbank.

Rechtbank: kosten herkeuring rijbewijs zijn aftrekbaar

De rechtbank heeft de aangifte van de betreffende persoon onderzocht in samenhang met de situatie en de argumenten van de betrokkenen. De rechtbank kwam daarbij tot de conclusie dat de kosten aftrekbaar zijn, omdat de kosten waren gedaan “wegens zieke en invaliditeit én verband hielden met vervoer.”
Dit betekent niet dat deze kosten voor iedereen in elke situatie aftrekbaar zijn. De rechter stelde namelijk dat het in deze situatie “aannemelijk is dat de keuringskosten niet werden gemaakt door personen die niet ziek of invalide waren, maar in vergelijkbare omstandigheden verkeerden.”

Wilt u meer informatie over zorgkosten in de inkomstenbelasting? Neem dan contact met ons op.

prev
next